موشن گرافیک راهی برای برقراری ارتباط با مخاطب و عمق بخشیدن به داستان است. همراه با موسیقی و متن موثر می‌تواند به ما پیام بدهد. ما از آن برای ایجاد تبلیغات، نمایش عنوان برای فیلم‌ها، ویدیوهای آموزشی و به اشتراک گذاری اطلاعات استفاده می‌کنیم. به برخی از ویدیوهای مورد علاقه خود فکر کنید. چه چیزی را در مورد آنها دوست داشتید؟
قطعا فقط یک آیتم نیست. هر بخش از ویدیو، از داستان گرفته تا گرافیک، کاملاً با هم هماهنگ است. آنها یکدیگر را تکمیل کرده و پشت سر هم برای ایجاد هدفی خاص و مشخص کار می‌کنند. در این مقاله قرار است بطور کامل به این سوال پاسخ دهیم که موشن گرافیک چیست و تفاوت آن با اینفوگرفیک چیست.

موشن گرافیک چیست

موشن گرافیک در واقع یک انیمیشن است، اما متن به عنوان یک جزء اصلی در آن قرار گرفته. در اصل، این طراحی گرافیکی متحرک است. از زمانی که موشن گرافیک برای اولین بار وارد صحنه شد، بحث در مورد مرز بین آنها و انیمیشن کامل وجود داشت. تیتراژ آغازین فیلم روانی هیچکاک نمونه اولیه موشن گرافیک بود که در آن تلفیق صدا، حرکت و طراحی گرافیک به خوبی با هم ترکیب شدند.

تفاوت موشن گرافیک با اینفوگرافیک

اینفوگرافیک در واقع نوعی محتوای تصویری است که با آمار و ارقام ارائه می‌شود. طراحان حرفه‌ای با تخصص و خلاقیتی که دارند محتوا را به جای متنی بودن در قالب تصاویر کاملا مرتبط با ارائه آمار همراه می‌کنند تا مخاطب دیگر وقت صرف خواندن پاراگراف‌های طولانی نکند و به راحتی اصل کلام را دریافت کند. این مدل محتوا که ساخت آن واقعا نیاز به مهارت دارد را اینفوگرافیک می‌گویند. اما دقیقا در چه زمان‌هایی از اینفوگرافیک‌ها استفاده می‌کنند؟

  • شرح یک موضوع بطور کلی
  • خلاصه کردن یک پست و یا گزارش طولانی
  • مقایسه کردن چند گزینه با یکدیگر
  • توضیح یک روند پیچیده و دشوار
  • گفتگو پیرامون یک مسئله مشخص و مقایسه
  • نتایج تحقیقات و یا داده‌های بدست آمده

حال که فهمیدیم طراحی موشن گرافیک چیست و از طرفی می‌دانیم اینفوگرافیک چیست؛ باید ببینیم تفاوت بین این دو چیست؟ مسلما هر دو در حوزه گرافیک فعال هستند. هر شخصی تخصص در یک زمینه مشخص گرافیکی داشته و در یک زمینه فعال است. البته که دنیای گرافیکی دنیای بزرگی است و افراد با توجه به بازار کار و درخواست کارفرماها در آن مشغولند. تفاوت موشن گرافیک و اینفوگرافیک از چند نظر باید مورد بررسی قرار گیرد تا بدانیم دقیقا هر کدام در چه زمینه‌ای فعال بوده و درنهایت برای فردی که می‌خواهد وارد بازار شود کدامیک سودآورتر است.

تفاوت در هدف موشن گرافیک و اینفوگرافیک

شرکت‌ها برای رساندن پیام خود در قالب خبر و تبلیغات به کاربران، ترجیح می‌دهند به جذاب‌ترین روش‌ها متوصل شده و آن را با کمک موشن گرافیک ارائه دهند. همیشه حرکت و جذابیت در کنار هم ذهن مخاطب را به خود منحرف کرده و برای مشاهده آن چنانچه مشخص باشد، زمان می‌گذارد. اما در عوض اینفوگرافیک تنها تصویری است و قرار است در سریع‌ترین زمان برای مخاطبی که وقت خواندن محتوا را ندارد، ارائه می‌شود. به نظر شما خواندن 1000 کلمه ساده‌تر است یا مشاهده کل داستان در قالب تصویر؟!

تفاوت ابزارهای سازنده موشن گرافیک و اینفوگرافیک

مسلما برای ساخت موشن گرافیک‌ها باید از ابزاری کمک بگیریم که تایم لاین داشته و حرکت و زمان را مدیریت کنند. نرم‌افزارهایی مانند Cinema ۴D ،After Effects گزینه‌هایی عالی و استاندارد برای ساخت موشن گرافیک‌ها هستند. اما در عوض برای ساخت اینفوگرافیک نیازی به محدود کردن خود نداشته و با هر نرم‌افزار گرافیکی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور،Canva و… می‌توان به راحتی آن را خلق کرد.

تفاوت ساختاری موشن گرافیک و اینفوگرافیک

در واقع ساختار موشن گرافیک بصورت تصویر متحرک، رنگ و حجم است که پیامی را بصورت محرک و جذاب به مخاطب خود می‌رساند. اما در عوض اینفوگرافیک‌ها متشکل از تصویر و تا حدودی متن صریح هستند که در انتقال پیام سریع عمل می‌کنند.

با توجه به تفاوت‌هایی که گفته شد باید ببینیم کجا کدامیک از این موارد به کارمان می‌آید و باید از کدام مورد استفاده کنیم. این مسئله با توجه به موقعیت مشخص می‌شود.

چرا موشن گرافیک از اینفوگرافیک بیشتر استفاده می شود؟

معمولا ساخت موشن گرافیک‌ها نسبت به انیمیشن‌ها دارای هزینه کمتر و صرف زمان کمتری است و همین خود باعث شده که از موشن گرافیک بیشتر استفاده شود. همچنین روشی بسیار عالی برای برندسازی است که در حال حاضر کسب و کارها بشدت به آن نیازمندند. درک افراد از دیدن یک موشن گرافیک به مراتب بیشتر بوده و حس و حال اصلی را درک می‌کنند یعنی در یک کلام افراد تمایل بیشتری به مشاهده فیلم و موارد حرکتی دارند.

از طرفی استفاده از موشن گرافیک‌ها نزد گوگل بسیار محبوب بوده و باعث بالا آمدن سریع صفحات می‌شود که خود از بهترین مزیت‌هاست. طبق آمار اگر یک صفحه از سایت دارای موشن گرافیک باشد احتمال قرارگیری آن در صفحه اول گوگل 50 برابر افزایش می‌یابد. پس با این کار یک مزیت رقابتی برای خود خلق کرده و در بین افراد بهتر دیده می‌شوید.

کاربردهای موشن گرافیک در کجاست؟

حال که کاملا فهمیدیم موشن گرافیک چیست بیایید ببینیم در چه جاهایی کاربرد دارد تا بتوانیم برای کارهای خود برنامه ریزی درستی داشته و از آن در جهت پیشبرد امور استفاده کنیم.

  • وب دیزاین
  • دیجیتال مارکتینگ
  • برندسازی
  • پست‌های سوشال مدیا